Orthopedic Clinic

Πώς Να Επιλέξω Ορθοπεδικό;

Η επιλογή του σωστού ορθοπεδικού χειρουργού δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά μια πολύ σημαντική απόφαση.
Υπάρχουν ασθενείς που δεν λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία λόγω αμέλειας των γιατρών, λανθασμένες διαγνώσεις και ακατάλληλα φάρμακα, ενώ ταυτόχρονα, πολλοί «μη όντας γιατροί» συνεχίζουν να δίνουν συμβουλές και να ζητούν εξετάσεις, κάνοντας αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.
Αποτέλεσμα; Οι ασθενείς δυσκολεύονται να βρουν τον κατάλληλο ιατρό χειρουργό, αφού πλέον δεν μπορούν εμπιστευτούν τον οποιονδήποτε.

Τι γίνεται όμως με την ειδικότητα της ορθοπεδικής;

Ο ορθοπεδικός ασχολείται με την μελέτη, την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των παθήσεων και των κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά και τη βελτίωση της κινητικότητας των ασθενών.
Αναλυτικότερα, ένας ορθοπεδικός έρχεται αντιμέτωπος με κατάγματα (σπάσιμο ή ράγισμα) οστών, αρθριτικές παθήσεις (π.χ., αρθρίτιδα, θλάση αρθρώσεων, ή οστεοαρθρίτιδα), μυϊκές παθήσεις (π.χ., τραυματισμοί μυών, μυϊκές δυσλειτουργίες, ή μυϊκές αποστραγγίσεις), προβλήματα στη σπονδυλική στήλη (π.χ., σκολίωση, αυχενικό ή οσφυϊκό σύνδρομο, αυχενική δισκοκήλη, ή αρθροπάθειες), και αθλητικά τραύματα (π.χ., θλάσεις, διαστρέμματα, ρήξεις χιαστού, ή καταπονήσεις από επαναλαμβανόμενη χρήση).
Ο ρόλος του ορθοπεδικού, λοιπόν, είναι υψίστης σημασίας. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε με προσοχή τον ορθοπεδικό σας. Ταυτόχρονα, πριν από οποιαδήποτε θεραπεία, είναι πάντα καλό να παίρνετε και μια δεύτερη ιατρική γνώμη.
Αν αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ορθοπεδικό χειρουργό, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές.

Ποια Είναι Τα Βασικά Χαρακτηριστικά Που Πρέπει Να Έχει Ένας Ορθοπεδικός;

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Κάντε έρευνα πριν επιλέξετε τον καλύτερο ορθοπεδικό!

Αναλυτικότερα, μέσω του διαδικτύου, ψάξτε σημαντικές πληροφορίες για τους ορθοπεδικούς χειρουργούς στην περιοχή σας, διαβάστε τις αξιολογήσεις των προηγούμενων ασθενών, και συγκρίνετε τα βιογραφικά των γιατρών.

Συστάσεις μπορούν να δώσουν άλλοι γιατροί, όπως ο παθολόγος ή ο φυσιοθεραπευτής σας, αλλά και πολλοί φίλοι και γνωστοί. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις κριτικές που υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του γιατρού από άλλους ασθενείς.

Ένας σωστός ορθοπεδικός θα πρέπει να έχει στην ιστοσελίδα του το βιογραφικό του. Εκεί, ο ασθενής θα μπορεί να δει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τον ορθοπεδικό, για παράδειγμα, πού έχει σπουδάσει, ποια είναι η ειδικότητά του, σε ποια νοσοκομεία έχει δουλέψει, κλπ.

Ταυτόχρονα, ελέγξτε τις πιστοποιήσεις του! Βεβαιωθείτε ότι ο ορθοπεδικός χειρουργός έχει φοιτήσει σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, έχει όλα τα απαραίτητα πτυχία, και έχει ολοκληρώσει την εξειδίκευσή του.

Στη συνέχεια, αξιολογήστε την εμπειρία του ορθοπεδικού. Για παράδειγμα, αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με τα χρόνια εμπειρίας, τις προηγούμενες συνεργασίες, τον αριθμό επεμβάσεων που έχει κάνει, και το ποσοστό επιτυχίας των επεμβάσεων.

Πριν καταλήξετε στον καλύτερο για εσάς ορθοπεδικό, ελέγξτε τους τρόπους επικοινωνίας με τους οποίους θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ορθοπεδικό χειρουργό! Για παράδειγμα, επιλέξτε έναν ορθοπεδικό χειρουργό που εμπιστεύεστε, με τον οποίο θα νιώθετε άνετα και θα μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα και εύκολα, λύνοντας όλες σας τις απορίες.

Επίσης, ο ορθοπεδικός που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στη θεραπεία των παθήσεων που αντιμετωπίζετε. Για παράδειγμα, αν υποφέρετε από πόνο στο γόνατο, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε έναν ορθοπεδικό που εξειδικεύεται στις παθήσεις του γόνατος, όπως ο Δρ. Γρανίτσας στην Κύπρο.

Τέλος, μελετήστε τα πάντα για το ιατρείο του. Για παράδειγμα, ψάξτε πού βρίσκεται το ιατρείο (π.χ., είναι κοντά στο σπίτι σας) και αν νιώθετε άνετα σε αυτό ή ελέγξτε αν μπορείτε να κλείσετε εύκολα ένα ραντεβού.

Ποιος Είναι Ο Κατάλληλος Γιατρός Για Προβλήματα Ισχίου;

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή πόνο στο ισχίο, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ορθοπεδικό χειρουργό. Ποιος είναι, όμως, ο κατάλληλος ορθοπεδικός χειρουργός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ισχίο;

Σε πολλές περιπτώσεις, τα προβλήματα και ο πόνος στο ισχίο αντιμετωπίζονται μέσω της αρθροπλαστικής στο ισχίο.

Με λίγα λόγια, η αρθροπλαστική ισχίου είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ο ορθοπεδικός χειρουργός αντικαθιστά την κατεστραμμένη άρθρωση του ισχίου με μία τεχνητή άρθρωση, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει γρήγορα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Για να υποβληθείτε σε μια επιτυχημένη αρθροπλαστική ισχίου, ο ορθοπεδικός χειρουργός που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει την απαραίτητη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ικανότητα να εφαρμόσει σύγχρονες θεραπείες αντιμετώπισης προβλημάτων στο ισχίο.

Ποιος Είναι Ο Κατάλληλος Γιατρός Για Προβλήματα Γόνατος;

Αν υποφέρετε από πόνο στο γόνατο τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν ορθοπεδικό χειρουργό. Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος ορθοπεδικός χειρουργός για το γόνατο και συνεπώς για την αντιμετώπιση του πόνου στο γόνατο;

Συνήθως, οι παθήσεις γόνατος, όπως και οι παθήσεις ισχίου, μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω αρθροπλαστικής. Συγκεκριμένα, η αρθροπλαστική γόνατος είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ο ορθοπεδικός χειρουργός αντικαθιστά όλη την επιφάνεια του γόνατος, με στόχο την επαναφορά της κίνησης και την εξάλειψη του πόνου.

Για την αντιμετώπιση των παθήσεων του γόνατος μέσω αρθροπλαστικής, θα πρέπει να επιλέξετε έναν ορθοπεδικό χειρουργό, ο οποίος θα έχει την απαραίτητη γνώση, την εμπειρία, αλλά και την ικανότητα να εφαρμόσει τέτοιες σύγχρονες θεραπείες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο γόνατο.

Συχνές Ερωτήσεις Πριν Επιλέξετε Τον Γιατρό Σας

Υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να μιλήσετε με έναν ορθοπεδικό πριν κάνετε την τελική σας επιλογή.

Κλείστε, λοιπόν, ένα ραντεβού με τον καλύτερο για εσάς ορθοπεδικό και λύστε όλες σας στις απορίες! Για παράδειγμα, κάντε του ερωτήσεις όπως:

  • Πόσες φορές έχετε αντιμετωπίσει ένα τέτοιο περιστατικό;
  • Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας της συγκεκριμένης επέμβασης;
  • Ποια είναι η προετοιμασία που πρέπει να ακολουθήσω πριν από την επέμβαση;
  • Υπάρχουν επιπλοκές; Αν ναι, ποιες είναι αυτές; Μπορούν να αντιμετωπιστούν;
  • Αν κάτι πάει «στραβά», υπάρχει κάποια εναλλακτική θεραπεία;

Αν οι απαντήσεις που θα σας δώσει σας ικανοποιούν, τότε βρήκατε τον κατάλληλο για εσάς ορθοπεδικό χειρουργό για να αναλάβει να θεραπεύσει το πρόβλημά σας.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας!

Η κλινική Orthopedic Clinic Nicosia στη Λευκωσία αποτελεί το κορυφαίο κέντρο αντιμετώπισης χρόνιων ορθοπεδικών παθήσεων και τραυματισμών στην Κύπρο. Εδώ θα βρείτε έναν από τους καλύτερους και πιο εξειδικευμένους ορθοπεδικούς χειρουργούς στην Κύπρο, τον Δρ. Νίκο Γρανίτσα. Ο Δρ. Γρανίτσας είναι χειρουργός ορθοπεδικός με πολυετή εμπειρία στη συντηρητική και χειρουργική θεραπεία αντιμετώπισης, συμπεριλαμβανομένων της αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος, των μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, τον κατάλληλο ορθοπεδικό για προβλήματα ισχίος ή γόνατος, επικοινωνήστε με τον Δρ. Γρανίτσα και την κλινική Orthopedic Clinic Nicosia σήμερα!


Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα:

Σχετικά με τον Αρθρογράφο: Δρ. Ν. Γρανίτσας

Ο Χειρουργός Ορθοπεδικός Δρ. Νίκος Γρανίτσας είναι ο δημιουργός του Greek Orthopedic. Ο Δρ. Γρανίτσας εξειδικεύεται στη ρομποτική αρθροσκοπική χειρουργική στο γόνατο, το μηνίσκο και το ισχίο. Χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες, αναίμακτες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για επιτυχημένη αντικατάσταση των αρθρώσεων, με τους ασθενείς να μπορούν να περπατήσουν ξανά λίγες μόνο ώρες μετά την επέμβαση.

Δείτε όλα τα άρθρα του Δρ Γρανίτσα  

Table of Contents

    Scroll to Top